2017 sulanmaan MM-kilpailut, Kozle Puola

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

24.-26.11.2017 kilpailtiin IFSS sulanmaan MM-mitaleista Smazotule – Kozle nimisellä kylällä Puolassa. Tämä pieni paikka sijaitsi 2,5 tunnin ajomatkan päässä Varsovasta Berliiniin päin. Kilpailuissa oli yli 600 starttaajaa. Kaikille oli kaksipäiväiset suoritukset jotka oli jaettu kilpailtavaksi 3 päivän aikana. Kati kilpaili naisten koirapyöräilyssä Speedyn kanssa. He polkivat 6,3 km reitin perjantaina sekä poikkeuksellisesti sunnuntaina. Ennen tällaista välipäivää ei tässä lajissa ole ollut. Vesku kilpaili Batmanin kanssa miesten 1-koiran kärrysarjassa. Heillä kisapäivät olivat lauantai ja sunnuntai, sekä matkana lyhyt 3,7 km reitti.

Ennakkoon kisareitistä kuultiin että se on tylsä, nopea tykitys baana. Usean viikon syyssateet olivat kuitenkin muuttaneet tilannetta ja varsinkin pitkältä reitiltä löytyi mutaisia kohtia.

Kati ja Speedy lähtösuoralla, kuvaaja Sleddog Sport Photgraphy

Speedyn lennokas askel, kuvaaja Izabela Gettel

”Perjantain omaan suoritukseen olen tosi pettynyt. Maalissa tuntui, että en vain saanut itsestä irti. Lisäksi annoin tasoitusta liian sileillä renkailla mutakohdissa. Polkaisusta tuntui, että takarengas karkasi alta, varsinkin niissä mutaisissa kohdissa jossa urat olivat syvät. Väliajoista sitten selvisikin, että olin jäänyt kärkeen jo 20 sekuntia helpolla alun 1,7km pätkällä jossa tosissaan tarvitsi vain voimalla pyörittää kampea. Syksyn vähäiset treenit näkyivät tässä. Perhe-elämä kun on tällä hetkellä melko hektistä, joten kun koirien treeneistä ei luisteta niin omat jäävät usein tekemättä. Toinen 20 sekuntia kärjessä olevaan Hanna Bergmaniin jäätiin sitten mutaisella pätkällä.

Kyllähän se omaa suoritusta masensi kun perjantaina 3 viimeisellä suoralla tuli 30 sekuntia perään lähtenyt rinnalle. Tosin hänestä saatiin mahtava kiriapu loppumatkalle. Jouduin ajamaan viimeisen mutaisen suoran keskellä mutaa hänen mennessä kuivalla maalla reunalla emme jääneet matkasta. Sunnuntaina tämä saksalainen Julia-Anna Prins voitti sitten maailmanmestaruuden.

Sunnuntaina oma suoritus parani vielä mutaisemmalla radalla. Tosin edelleen jäimme kärjestä helpolla alku osuudella. Mutta mutainen ajoi näytti onnistuva sillä kellotimme päivän toiseksi parhaan ajan ja nostimme sijoituksemme seitsemänneltä sijalta viideksi. Ja vain 4,8 sekunnin päähän mitalista.

Speedy juoksi molemmat päivät hyvin. Ja aivan mahtavasti luki pyöräilijää sunnuntaina korjaten oman juoksupaikansa pyöräilijän eteen jos pyöräilijä ei päässyt mudassa hänen perään.” -Kati

Kati ja Speedy perjantaina maalissa, kuvaaja CAM

Speedy ja palkka, kuvaaja CAM

Lauantaina odotellaan Veskun ja Batmanin lähtöä.

”Lähdettiin kisaan taistelemaan mestaruudes, kuten tietysti hallitsevan mestarin kuuluukin. Batman oli parantanut vauhtia kauden mittaan ja vaikka olosuhteet oli vaikeat niin saatiin treenit tehtyä lähes halutulla tavalla. Meidän radalla ei ollut kuin yksi mutainen suora ja senkin pystyi kiertämään kuivalla maalla. Eka päivänä saatiin 2 minuuttia eteen lähtenyt juuri tällä suoralla kiinni ja joudutiin käymään mudan puolella. Tässä hävittiin vähän, mutta lopputulokseen se ei kuitenkaan vaikuttanut. Toinen päivä tultiin puhtaasti ja nostettiin sijoitusta yhdellä pykälällä viidenneksi. Taakse jäi toisen liiton Euroopan mestari puolella sekunnilla. Edessä ollut porukka meni todella kovaa. Muutama niistä jätti meitä alun helpolla ja nopealla osuudella ja parhaat koko matkalla. Eli räjähtävää nopeutta pitäisi saada Batmanille lisää. Ollaan treeneissä pyritty lisäämään Batmanille nopeutta ja Hangon kisoissa kolme viikkoa ennen MM:iä mentiin jo sellaisella keskinopeudella millä näissäkin kisoissa olisi pärjännyt. Toki pohja oli huomattavasti nopeampi siellä, mutta tiedän että koira pystyy juoksemaan lujaakin kärryn edessä. Kärkivauhtiin meillä ei olisi ollut mitään jakoa vaikka miten olisi treenattu, joten en voi olla liian pettynyt meidän suoritukseen. Uskon että toisenlaisella ja pidemmällä radalla kärkiporukan järjestys voisi muuttua, mutta lyhyellä ja nopealla radalla tulos oli tämä ja me oltiin viidenneksi nopeimpia. Luokan taso on tällä hetkellä todella kova ja monta kovaa nimeä ja koiraa jäi taaksekkin.” Vesku

Vesku ja Batman, kuvaaja P.S. Photo

Maaliviivan alitus, kuvaaja Anu Mäkinen

Maalissa lauantaina, kuvaaja Anu Mäkinen

Meidän ihanat kannustusjoukot, kuvaaja Anu Mäkinen

Kickbiken pesujonossa, kuvaaja Anu Mäkinen    

Suomen maajoukkue, kuvaaja Anu Mäkinen

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.