Valjakkourheilun MM-kilpailut 24.1 - 30.1 2017 Haliburton, Kanada.

Talven MM-kisat

Next Section

Saavuttiin majoitukseen yli 30 tuntia edellisen aamun heräämisen jälkeen ja lentokoneessakaan ei tullut paljon nukuttua. Viimeisellä 100km matkalla nukuttiin kahdesti. Koirille haettiin halvinta ruokaa huoltoasemalta kun muuta ei matkalla löydetty. Vähän huvitti ajatus että toiset lähettää ruokaa Kanadaan asti tai vaihtaa ruokamerkin puolivuotta ennen samaksi mitä sieltä saa. Me mennään huoltoasemalta saatavilla ruuilla. No toki haettiin sitten heti seuraavana päivänä jotain vähän parempaa ruokaa koirille. Majapaikkana meillä oli mökki piimäputousten vieressä, kuten paikan nimi Buttermilk Falls kertoo.

Majoitus oli kallis ja kylmä, mutta helppo koirien kanssa ja viereisten mökkien ulkoporealtaat oli myös meidän käytössä. Eli paljuun päästiin myös Kanadassa -> kotona pääsee helpoiten vuokraamalla sen palju.eu:lta 🙂

Kisoja edeltävä viikko meni treenipaikkoja etsiessä kun lauha keli jäädytti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja kunnostetuille laduille ei ollut koirien kanssa asiaa. Onneksi päästiin tekemään kuitenkin yksi kunnon vetotreenikin. Alun perin oli tarkoitus testata suksia, niihin kuvioita ja Skigon voiteita. Keli oli vaan sen verran liukas ja erilainen mitä kisassa tulisi olemaan että testaaminen jäi aika vähälle.

Ja käytiinhän me isolla porukalla katsomassa Toronto vs Ottawa NHL pelikin. Iinakin pääsi katsomaan ensimmäistä kerran katsomaan lätkää.

Next Section
Tiistai, ensimmäinen kisapäivä

Vihdoin koitti kisa-aamu ja järjestäjä oli saanut reitit jo ihan ok kuntoon. Vesku kisasi Batmanin kanssa ja Kati Speedyn kanssa.

Batman juoksi todella hienosti koko (n.) 13km lenkin ja matkalla melkein nauratti kun reitin pitkä nousu-osuus mentiin kevyesti laukalla, Speedy oli puolestaan maistanut lunta ja ottanut vähän happea kävellen tässä mäessä. Viimeiset kilometrit Batmania sai jo vähän kannustaa, että ei ole enää pitkästi ja mennään vielä. Varsinkin ohitusten jälkeen koiraa sai innostaa jatkamaan sen mitä se vielä jaksoi. Tuloksen kolmas perättäinen maailmanmestaruus koirahiihdosta, kolmannella erillä koiralla! Tiedettiin että Batman on huippukoira ja nyt se tuli myös todistettua!

Kati Ja Speedy teki uransa parhaan tuloksen koirahiihdon MM:issä ollen neljänsiä. Kärkeen eroa kertyi 49 sekuntia ja mitaliin reilu 20 sekuntia. Veskun ja Batmanin aikaan eroa oli vajaa puolitoista minuuttia.

Next Section
Torstai ja perjantai

Seuraava kisamatka 2-koiran koirahiihto sujui tuloksellisesti myös hyvin Vesku voittaessa Batmanin ja Speedyn kanssa. Itse suoritus ei ollut niin hyvä mihin ollaan aiemmin totuttu vaan koirat juoksivat todella epätasaisesti. Treeneissä ne on juossut ihan hyvin yhteen, mutta nyt tuntui alkumatkasta että Speedy ei ehdi millään Batmanin vauhtiin. Batman myös painoi Speedyä koko ajan oikeaan reunaan leveällä baanalla. Lopussa Batmanin väsyessä Speedykin alkoi vetää vähän paremmin.

Toisena päivänä käännettiin koirat toisinpäin, mutta tuloksena oli että koirat juoksi vasenta reunaa. Yön lumisateen jälkeen se oli vielä se reuna mistä oli vaan kelkat ajanut, ei tamppari. Koirat siis juoksi pehmeällä ja hiihtäjä hiihti keskellä vedon tullessa sivulta. Tällä kertaa Speedy ehti Batmanin mukaan paremmin jo keskivaiheilla ja hoiti vetovastuuta sitten lopussa kun Batman väsyi. Onneksi koirien ja hiihtäjän taso riitti kuitenkin voittoon vaikka itse suorituksessa jäikin vielä parannettavaa.

Kolmas perättäinen MM-kulta tästäkin lajista ja Veskulle täysi kymppi täyteen maailman mestaruuksissa.

Next Section

”Speedy juoksi hyvin kärkiporukan mukana, Maija ja Rio tosin karkasivat mestaruuteen meiltä muilta jo pulkkaosuuden puolessa välissä. Nopean vaihdon jälkeen lähdettiin toisena matkaan mutta saatiin heti 3 norjalaista ja ruotsalainen peräämme. Narussa alkumatkan loivassa alamäki osuudessa me ei pysytty mukana, mutta saatiin porukka heti kiinni kun käännyttiin loivaan ylämäkeen. Kapeahko metsäosuus hiihdettiin hyvin porukan mukana. Muutaman kerran Speedy jopa kävi kokeilemassa päästäiskö kärkeen mutta norjalaisen Solveigin koira vastasi aina vauhdilla ja piti porukan kärkipaikan. Viimeisessä kurvissa me ajauduttiin ulkoreunaan ja sisäkurvista pukkasi vielä 2 norjalaista ohi. Pitkällä maalisuoralla yritettiin päästä vielä rinnalle mutta kyllä hiihtäjän ja koirankin voimat oli kulutettu että saimme tyytyä viidenteen sijaan. Tosin vain 3 sekuntia hopeasta 🙂 ”Kati

Next Section

Haliburtonin MM-kilpailut

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.