Jämin SM-kisa viikonloppu

5 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Tultiin jo perjantaina hyvissä ajoin Jämille kun lasten kanssa matkustamisessa pitkä matka on kiva jakaa kahteen pätkään. Eli torstai iltana ajettiin jo osa matkasta, yö autossa ja aamulla ilman kiireitä sai jatkaa matkaa. Käytiin koko porukalla käveleen koirapyöräilyn reitti kisakoirien kanssa sillä huomattiin että kumpikaan Speedy eikä Batman ei ollut aikaisemmin mennyt Jämin 6 km reittiä. Iina jaksoi reippaasti polkea lähes koko matkan. Pehmeissä hiekkakohdissa tosin tarjottiin työntö voimaa avuksi. Ja olihan se mukava kun viimeisen kilometrin pääsi radantekijä Teemun mönkkärin kyydissä. Rataa koirien kanssa kiertäessä tulee aina mieleen että kuinka kivaa se olisi jos saisi ne oppimaan käveleen ilman täyttä vetoa hihnassa… Kävelyn jälkeen käytiin vielä vuorotellen pyöräileen reitti läpi jotta jäisi jonkinlainen mielikuva reitistä.
Redin etujalat kuvattiin pari viikkoa sitten jatkuvan ontumisen selvittämiseksi. Toisesta jalasta löytyi alkavaa nivelrikkoa nilkasta. Lisäksi lihakset on jumissa. Nyt hierotaan, otetaan lenkeillä käyttöön Back on track nilkkasuoja ja yritetään saada niveliin joustavuutta Carnivet, ruusumarjan ja Non-stopin kalaöljyn avulla avulla. Tämän takia Redi oli ulkona syksyn SM-kisoista.

Kun omia koiria ei nyt riittänyt 2-koiran luokkaan niin päätettiin antaa Marikan Oskulle ja Miolle mahdollisuus vauhdikkaaseen treeniin 🙂 Katin sisko Kirsi innostui kisaamisesta niin että halusi Remun käyttöön harrastussarjaan.

Lauantai aamuna kisapaikalle rataselostukseen, sen jälkeen kisakoirien ulkoilutus, ja itse lämmittelee. Onneksi Kirsi perheineen tuli huolehtiin meidänkin lapsista, joten saimme rauhassa keskittyä kisaan. Miehet lähti ensin 6-koiran luokan jälkeen. Autoin Batmanin Veskulle lähtöön ja sen jälkeen vauhdilla autolle hakeen kypärä, numerolappu (sirullinen, ei voinut pitää Veskun lähetyksessä) ja Speedy. Kerettiin lähtöalueella katsella miesten maaliin tuloja ennen omaa starttia. Batman oli juossut hyvin, pyöräilijä oli vaan vähän ollut epävarma radasta ajaessaan sen ensimmäistä kertaan koiran kanssa. Sijoitus kolmas Tuukka Turkan ja Nissisen Samulin perässä.

veskubatman_la2_kimmovirkki
Vesku kerkesi lähettää ja antoi ohjeeksi olla hyppäämästä alamäessä olevista juurikoista jotta ei ketjut lähtisi paikoiltaan 🙂 Kisa meni hyvin, Speedy ei edes arponut 4km reitin risteyksessä vaan jatkoi hienosti suoraa 6 km reitille. Muutaman kerran pehmeissä mutkissa tuntui että takarengas lähtee alta mutta niin ei onneksi tapahtunut. Isot kärryt olivat tehneet mutkiin mukavat palteet, mitkä auttoivat paljon käännöksissä. Maaliin tullessa kuulin että menin kärkeen mutta Viitahalmeen Maria ja Rova ovat lähellä. Nopeasti autolle antaa Speedylle Fitdogin palautusjuomat ja vähän aikaa leikkimistä pallolla. Sitten oli pakko laittaa Speedy nauttimaan pallon seurasta autoon ja alkaa ruokkimaan nälkäinen nuorimies. Vesku laittoi tällä välin itsensä kuntoon 2-koiran luokkaa varten. Onneksi Marika huolehti koirien lämmittelystä.

katispeedy_la2_kimmovirkki

2-koiran luokassa Vesku starttasi ensimmäisenä mikä oli sinänsä hyvä juttu sillä yhtään treeniä ei keretty suunnitelmista huolimatta tehdä ennen kisaa. Ei tarttenut potkijan puhua reitillä kisakavereilleen 🙂
Alku oli menty vauhdilla mutta pitkillä suorilla oli vauhti tippunut, toki tämähän ei ollut yllätys sillä Marika ei ollut tehnyt koirille vauhdikkaita vetojuoksuja. Maaliin juostiin kuitenkin hyvin ja sijoitus neljäs vajaa sekunti kolmannesta sijasta. Aika sinänsä ei ollut kovinkaan kova, sillä Vesku on mennyt radalla viime vuonnakin 30 sekuntia nopeampaa.

vesku_ds2_su_kimmovirkki

Iltapäivällä oli sitten vielä meidän perheen tärkein startti, kun Iina juoksi borderterrieri Hessun kanssa lasten koirajuoksussa 100m matkan. Siiri-serkku juoksi ensin Hessun kanssa joten reitti oli jo Iinan startissa Hessulle tuttu. Iina halusi juosta ihan kahdestaan, joten äiti vain lähetti ja iskä kuvasi välillä. Kirsi toimi maalissa Hessulle palkkana. Tämä lasten koirajuoksu oli suosittu, 17 starttia! Kyllä oli iloisia ja tyytyväisiä lapsia maalissa onnistuneiden suorituksien jälkeen.

iinahessu_kimmovirkkiiina-ja-siiri_2

Sunnuntaina startit olivat tuntia aikaisemmin ja jotta me pyöräilijät kerettiin valmistautua starttiin lapset jäi Kirsin perheen kanssa mökille leikkiin ja pakkaileen meidän kiirehtiessä kisapaikalle. Samalla rytmillä mentiin, lämmittelyt koirille, itselle ja sitten starttipaikalle. Lähtö onnistui hyvin, Batman on ihanan rauhallinen lähtötilanteessa. Ja sitten vauhdilla valmistautuun omaan lähtöön. Onneksi Marika tuli kisapaikalle ja auttoi. Kerettiin lähtö alueelle ennen Veskun maaliin tuloa ja Marika kerkesi Batmanin palkkaamaan. He ajoivat päivän toiseksi parhaan pyöräajan mutta se ei riittänyt nostamaan sijoitusta. On kuitenkin mukava huomata että nuori Batman pystyy parantamaan toiselle päivälle ja vauhtiakin riittää lähelle kärkeä.

veskubatman_su2_kimmovirkki

Lähdettiin Speedyn kanssa ensimmäisenä, Speedy juoksi mielestäni paremmin ja itsekin yhtä käännöstä lukuun ottamatta uskalsin ajaa paremmin. Sekunnin kaks saatoin hävitä tuossa turhassa jarruttelussa ja varmistelussa mutta onneksi Maria pysyi sen neljän sekunnin päässä ja saatiin Speedyn kanssa Suomenmestaruus!

jami-sm-jarkko-parikka-2

Kisakoirien palkkaus, palauttelu juotto ja kaverit autoon lepään. Sitten Vesku valmistautuun kakkosen starttiin, mie ja Roni lähdettiin vaunutteleen Marikan autolle handleri avuksi lähtöön ja Iina Kirsin perheen kanssa katteleen kisatunnelmia. Tänään Marikan koirat olivat jo enemmän kisatunnelmissa lähtö alueella ja juoksivat hyvin Veskun edesssä. Ja vaikka potkija antoi kaikkensa ei vauhti riittänyt nostamaan sijoitusta, loppusijoitus neljäs.

jami-sm-jarkko-parikka-5

Tämän jälkeen siirryin porukan lastenhoitajaksi ja lähdin lasten kanssa lounastouhuihin autolle. Vesku lähti ulkoiluttaan Redia ja Kirsi otti Remun lämmittelyt vastuulleen. Lounaan jälkeen lähdettiin sitten katsomaan 1- 2 koiran kärryajon harrastussarjaan ja Kirsin & Remun suoritusta. Remu jännitti tavalliseen tapaansa lähtöä ja meidän veteraaniahan innostu sillä he menivät radan hienosti 8:05 aikaan 🙂

kirsi_ds1_kimmovirkki

Oli taas mukava olla kisoissa, ainut harmitus on nykyisin kun ei meinaa millään keretä muiden suorituksia seuraamaan.
-Kati

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.