”Kollaa kestää ja koirat juoksee”

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Koirahiihdon ja yhdistetyn SM-kilpailut, Kontiolahti

Koirahiihdon sekä yhdistetyn SM-mitaleista kilpailtiin 27.-28.1.2018 Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Kilpailu oli myös World Cup osakilpailu. Molempina päivinä mentiin 6,3 km reitti kahteen kertaa. Reitin reilu kolme ensimmäistä kilometriä oli vaihtelevaan isoja ylämäkiä sekä kova vauhtisia alamäkiä. Sen jälkeen käytiin mutka tasaisemalla maastolla. Leveyttä baanalla oli koko matkalla ja se oli mukavan vaihteleva. Viikonlopun pakkaslukema oli vain yhden asteen verran joten hiihtopuvun alta sai kalsarit jättää pois. Lauantaina suksien luisto huononi huomattavasti kesken kisan alkaneen räntälumisateen takia. Sunnuntaina sukset toimi hyvin alusta loppuun asti.

Lauantain, koirahiihto

Vesku ja Batman SM-hopeaa tasaisella suorituksella. Batman oli juossut hyvin vaikkain pientä väsymystä oli toisen kierroksen isossa ylämäessä. Hiihtäjä ei ihan vielä saanut koneistosta kaikkea irti mutta tästä on hyvä jatkaa kohti EM-kisoja.

Kati ja Speedyn suoritus oli kohtuullinen. Kati oli ollut edellisellä viikolla kuumeessa ja edelleen flussasta oli jäljellä kova yskä. Ensimmäisellä kierroksella mentiin vielä hyvää vauhtia vaikkakin alamäkiin hiihtäjä pyrki ottamaan vauhtia pois jotta syksyllä vaivannut etujalka kestäisi pehmeät alamäet. Toisella kierroksen alussa isossa alamäessä Speedy lopetti juoksemisen kokonaan. Alamäki mentiin rauhallisesti tilannetta katsellessa. Sitä että miksi se lopetti juoksemisen ei tiedä. Speedy kuitenkin lähti uudelleen vetämään seuraavaan ylämäkeen ja juoksi loppumatkan vetäen. Toki kaikki alamäet mentiin koiran ja hiihtäjän toimesta tosi rauhallisesti. Etujalka oli illalla turvoksissa ja sitä hoidettiin kylmällä sekä Back on Track suojalla. Maanantaina Speedy pääsi hierojalle ja selkä oli ollut kovasti jumissa. Olisiko nämä ollut syyt haluttomuuteen edetä jyrkkiin alamäkiin vauhdilla. Sijoitus kuudes.

Batman lauantain koirahiihdon startissa, kuva Tiina Jurvakainen

Vesku ja Batman reitin isoimmassa ylämäessä, kuva Outi Pisto

 

Kati ja Speedyn lauantain koirahiihto,  kuva Outi Pisto

Sunnuntai, yhdistetty

Vesku ja Batman pääsi heti lähdöstä miesjoukon kärkeen ja pitivät sen paikan loppuun asti. Näin Vesku sai 22 SM-kultansa hiihtolajeista.

Kati ja Speedy tekivät tasaisen suorituksen jossa alamäet mentiin kovasti jarruttaen mutta tasaisella ja ylämäessä yritettiin painaa täysillä. Vaihto onnistui nopeasti ja sen ansiosta päästiin mitalitaisteluun mukaan. SM-pronssia saatiin häviten kuonon mitalla loppukiri taistelu.

Miesten yhdistetyn lähtö, kuva Tiina Jurvakainen

Vesku ja Batman yhdistetyn pulkkaosuudella, kuva Outi Pisto

Vesku ja Batman yhdistetyn maalisuoralla, kuva Tiina Jurvakainen

Naisten yhdistetyn lähtö, kuva Tiina Jurvakainen

Speedy yhdistetyn pulkkaosuudella, kuvaaja Tiina Jurvakainen

Loppukiri taistelu yhdistetyn maalisuoralla, kuvaaja Tiina Jurvakainen

 

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.