Saami Ski Race

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Viime viikonloppuna Vesku kävi hiihtämässä Saami Ski racen 30km matkan. Tuloksena oli hyvä treeni ja toinen sija.

” Palju.eu:n porukka oli lähdössä Saami ski raceen ja kysyi minua matkaan reissuun. Arvoin että mille matkalle sitä jaksais lähteä ja päädyin kolmellekympille. Se on riittävän lyhyt ettei tarvi tankata matkalla ja saa mennä koko matkan reipasta vauhtia. Kati jäi koirien ja lasten kanssa Lohinivaan mökille kun hyppäsin siitä paljun porukan mukaan. Matka meni hyvässä porukassa nopeasti ja pysähdyksiä oli vähintäänkin riittävästi. Aamulla ajettiin 90km lähtöpaikalle, mistä Haatajan Joni aloitti urakan. 30km kohdalla käytiin antamassa Jonille lisää energiaa ja juomaa loppumatkalle ja jatkettiin omalle lähtöpaikalle. Manageri Petri Sarajärvi oli loihtinut reissulle eväät ja syötiin auton peräkontilla riisiä ja jauhelihaa kylmänä. Ei ihan edellisen päivän Levillä nautitun burgerin tasoa, mutta lähelle päästiin kuitenkin.

WP_20160409_018

lähtö

Itse kisaan lähdin kovaa liikkeelle tavoitteena jättää muut kyydistä heti ja sitten saa hiihdellä rauhassa. Alun jääosuudella pääsinkin vähän irti muista, mutta kun mentiin jäältä maalle niin sauvat alkoivat mennä niin pahasti lumesta läpi että Norjan kaveri hiihti kiinni. Hiihdin koko matkan kaverin peesatessa ja 500m ennen maalia hän meni edelle enkä pystynyt enää vastaamaan siihen iskuun. Ajattelin matkalla että pidän hyvää tasaista vauhtia koko matkan ja jos nuori poika pystyy lopussa voittaan niin se on varmasti sille isompi juttu kuin mulle, joten en alkanu taktikoimaan ja säästeleen loppukiriin. Sain kisasta hyvän pitkän treenin itselle.

mitalitpalju.eu:n kisatiimi

Nyt aletaan treenaamaan jo kesän seikkailuja ajatellen. Kesäkuunpuolessa välissä lähdetään Jonin kanssa Palju.eu joukkueella 24 tunnin Ursak seikkailukisaan. Välissä on kuitenkin vielä Snorock, joka kisataan Vappuna. Siellä vastaan asettuu mm. Northugin veljekset, Bjorndalen ja Tiril Eckhof. Ainakin yksi meidän koirista menee jollekin noista kisaan lainaan. Hauska kisa ja reissu tulossa myös Norjassa! Kiitokset tästä reissusta palju.eu, Pete, Joni ja kisojen todennäköisesti paras huoltaja Ossi” Vesku

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.