Snorock 2016


Lähdettiin Halisevan Markun ja meidän seisojien kanssa torstaina ajamaan kohti Norjaa Snorock- kisaan eli perinteiseen koirahiihdon kauden päätöskilpailuun, joka hiihdettiin Norjan Sjusjoenissa lähellä Lillehammeria.

IMG_2076

Kilpailuun kokoontuivat maailman koirahiihdon kärkinimet, joita haastamaan oli kutsuttu hiihtourheilun supertähtiä. Myös juniorit ja muut kiinnostuneet voi tulla haastamaan tähdet koirahiihdossa. Kisa käytiin sprinttihiihdosta tutulla kaavalla, prologeineen, välierineen ja finaaleineen. Kilpailussa oli omat sarjansa nuorille, harrastajille, junioreille, senioreille sekä julkkiksille, jotka koostuivat nykyisistä maastohiihto- ja ampumahiihtotähdistä. Kilpailua käytiin 0,9 kilometrin mittaisella radalla.

Jokaisen sarjan kaksi parasta kohtasivat lopuksi Superfinaalissa. Kisassa olivat mukana muun muassa Northugin veljessarja Petter Northugin johdolla sekä ampumahiihdon supertähdet Ole Einar Bjoerndalen ja Tirill Eckhoff.

Oltiin Norjassa Non-stopin toimistolla perillä yöllä kahden aikaan. Lyhyet unet autossa ja aamulla sitten tutustumaan Lillehammerin Olympiakylään. Siitä siirryttiin auttamaan kavereita kisojen järjestelyissä ja testaan suksia lauantain kisaa varten. Käytiin siinä myös tutustumassa Bjoerndalenin matkailurekkaan. Itse Ole Einar esitteli sen meille ja olihan se tehty ihan viimisen päälle hienosti. Eniten ihmetystä herätti rekan takaosa, joka oli tehty kuntosaliksi, jossa lattiana oli hiihtomatto. Ja katto tietysti nousi että siellä mahtui urheilemaan. Päästiin illalla yhdeksän jälkeen mökille. Majoituttiin 100m päässä kisapaikasta yhdessä Hoelin Yveten ja Yngven porukan kanssa.

WP_20160501_005

Bjorndalenin matkailurekka

Kisapäivänä sitten satoi koko päivän lunta ja sitä tuli jotain 30-40cm vuorokauden aikana. Eli koko päivä painettiin lumesta märkänä. Meillä kisat alkoi Makun ja Batmanin prologilla. Batman juoksi hyvin ja tuloksena pohja-aika kolmen sekunnin erolla seuraavaan. Siitä 20 minuutin päästä oli minun ja Speedyn vuoro. Me oltiin koirahiihtäjistä neljänneksi nopeimpia. Seuraavaksi oli vuorossa Makun ja Batmanin välierät ja finaalit. Samaan aikaan minun piti mennä ottamaan vastaan julkkiksia eli Maku sai pärjätä Batmanin kanssa kahdestaan. Mulla oli vastuu huolehtia Tiril Eckhoffista, joka hiihti Remun kanssa. Tiril oli innoissaan kun sai kuulla Remun meriiteistä eikä ollut uskoa että sen annetaan hiihtää noin menestyneen koiran kanssa. Se pelkäs että jos jotain tapahtuu. Ehdin siitä sitten ulos ja ottamaan Makun ja Batmanin harrastussarjan voittajina maliin! Olisi ollut kiva jännätä kisaa enemmänkin, mutta ei ehtiny, tulos ja suoritukset oli kuitenkin loistavat. Siitä koiran ja hiihtäjän vaihto ja minun ja Speedyn erät. Välierässä tultiin toiseksi ilman sen suurempia tapahtumia. Finaalissa sitten tapahtuikin enemmän. Menin lähtökiihdytyksessä yhdellä suksella tasapainoillen ja eka kurvissa sisämutkasta hangen läpi kolmossijalle. Ylämäkeen yritin saada Speedyn ohittamaan oikealta, mutta se halusi vasemmalta. Edessä mennyt hiihti koiran rinnalla ja kun sen koira otti vähän yhteen toisen kanssa niin se joutui hidastaan vauhtia. Me oltiin sitten Speedyn kanssa eri puolilla hiihtäjää. Pikainen pysähdy ja viimeisenä kisassa. Oltiin kuitenkin porukassa mukana ja kun alamäessä meni hiihtäjiä nurin niin noustiin neljänneksi. Loppusuoralle tultiin kolmantena eikä enää ehditty ihan haastaan kärkikaksikkoa. Lisäksi toinen edellä mennyt meni varmaan kuuden metrin narulla koiran sivulla hiihtäen. Mietin loppusuoralla että ainoa mahdollisuus ohittamiseen on mennä koiran ja hiihtäjän välistä. Kolmas sija oli ihan ok. Harmitti vain että ei päässyt superfinaaliin ja vauhtikin olisi varmasti riittänyt parempaan sijaan jos ei olisi tarvinnut pysähtyä alussa.

Kisan jälkeen taas juostiin vaihtamaan koirat kun julkkisten sarja oli alkamassa ja Maku meni Redin kanssa huolehtimaan että Petter Northug pääsee ladulle. Ja minä menin Remun kanssa Eckhoffia auttamaan.

DSC_0563 DSC_0558

 Prologissa Eckhoff hiihti hyvin ilmeisesti kolmanneksi nopeimman ajan ja Redi oli Northugin kanssa viidensiä. Petter oli lähtenyt tosi varovaisesti liikkeelle, taisi vähän jännittää miten koiran kanssa hiihto onnistuu. Julkkisten sarjaa hallitsi Tomas Northug, joka voitti niukasti Ole Einar Bjoerndalenin. Finaalin kolmanneksi hiihti Petter Northug Redin kanssa ennen Eckhoffia ja Remua. Maalissa Eckhoff otti sukset pois jalasta ja hyppäsi suoraan maalialueella odottaneeseen porealtaaseen antamaan haastatteluja. Me lähdettiin Remun kanssa takasin lähtöalueelle kun siellä tarvittiin koiraa paralympia joukkueen hiihtäjälle Eirik Byelle. Mulla oli pohjatietona että kyseessä on näkövammainen kaveri ja hiihtäjiä tulee Remulle kaksi. Ketään ei kuitenkaan tullut siihen kaveriksi ja Eirik meni Remun kanssa reitin kahdestaan läpi. He voittivat oman eränsä! Me jatkettiin maalista Remun kanssa juosten autolle ja superfinaalin lähtöön auttamaan Maku ja Batman ladulle. Superfinaalissa Tomas Northug ja Bjoerndalen pitivät kovinta vauhtia. Maku ja Batman sijoittui lähdössä kahdeksanneksi. Batmanilla näkyi finaalissa kokemattomuus ja kunnon puute. Se ei enää päässyt samaan vauhtiin kuin päivän aiemmissa lähdöissä. Vielä viimeiset juoksut autolle ja siitä palkintojen jakoon.

WP_20160430_013

Eckhoff ja Remu lähdössä prologiin, takana Petter Northug ja Redi odottaa vuoroa

DSC_0564

Eckhoff pulahti kylpyyn maallissa

Järkyttävän hektinen meno loppui siihen ja sain vihdoin jotain kuivaa päälle, onneksi tuli oltua sen verta liikkeessä että kylmä ei ehtinyt iskeä kunnolla missään vaiheessa. Ja joka paikkaan ehdittiin ajoissa. Mökillä sitten ehdittiin vähän aikaa istua ja valmistautua illan viettoon, jossa pääsi vihdoin syömään sitten aamupalan. Juhlissa oli mukava tavata kilpakavereita, joita oli tullut ympäri maailmaa, USA:sta, Sveitsistä, Tsekeistä, Ranskasta, Belgiasta, Ruotsista ja Venäjältä. Livemusiikkiakin oli tarjolla, illan pääesiintyjä oli Norjalainen Madcon-yhtye.

Sunnuntaina lähettiin iltapäivästä pitkälle kotimatkalle ja heti 27 tunnin päästä oltiin takasin kotona.Iso kiitos reissusta Makulle, joka huolehti Redistä kisapaikalla ja piti juttujen tason riittävänhuonona pitkillä ajomatkoilla. Voin kertoa että olihan meillä hauska reissu!Tähän oli hyvä päättää kausi ja suunnata tulevaan. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemenestyksekkäästä kaudesta!

WP_20160430_028

Next Section

Snorock 2016

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.