Snorock 2017

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Perinteinen koirahiihtokauden päätös kisattiin vappuna Norjan Sjusjöenissä.

Vesku, Darja Domratsheva, Remu ja Ole Einar Björndalen. Kuva: Markku Haliseva

Kilometrin mittaisella radalla käytävässä sprinttikisassa kuka tahansa voi haastaa maailman hiihtotähtiä koirahiihdossa. Tällä kertaa reissussa Veskun kanssa oli Speedyn sekä Remu, joka kilpaili yhdessä ampumahiihtotähti Daria Domratshevan kanssa. Remun ja Domratshevan avustajana toimi viime vuonna superfinaalissakin mukana ollut Markku Haliseva.

Vesku selvitti tiensä helposti jatkoon prologista ollen neljänneksi nopein koirahiihtäjien sarjassa. Semifinaalissa matka kuitenkin katkesi kaatumiseen ensimmäisessä mutkassa.

”Päästiin hyvin liikkeelle ja tultiin toisena ensimmäiseen mutkaan. Oltiin sisäkurvissa ja takana tulleen koira juoksi eteeni suksien päälle. Kaaduin mahalleni, jonka johdosta tiputtiin viimeiseksi. Päästyäni ylös ero muihin oli jo melko iso. Muutama hiihtäjä pystyttiin ohittamaan, mutta jäätiin mutkiin aina ulkopuolelle ja hävittiin siinä lisää. Kova pettymys kun uskon, että meillä olisi vauhti riittänyt korkealle tänäkin vuonna.”

Hiihtotähtien prologin nopein oli ampumahiihtäjä Henrik L’Abee Lund ennen Daria Domratshevaa. Ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalenilla oli epäonnea prologissa kun koiran vetonaru irtosi hänen vetovyöstä. Tästä johtuen hän jäi kauas kärjestä selviten kuitenkin finaaliin. Finaalissa Domratsheva ja Remu nousivat viimeiseen mutkaan mennessä kolmannelta sijalta ensimmäiseksi. Björndalen kuitenkin kiri loppukirissä rinnalle ja aviopari tuli aivan rintarinnan maaliin. Björndalenin koira X oli kuitenkin kuonon mitan Remun edellä maaliviivan kohdalla ja voitto niin meni Norjaan. Björndalen vei myös superfinaalin, jossa voitto ratkaistiin kolmen hiihtäjän kesken tiukassa loppukirissä. Toiseksi tuli nuorten sarjan nopein Petter Aadland. Samassa rintamassa maalin tullut Mikael Lillestu sai aikasakon koiran estettyä Björndalenin koiraa loppukirissä. Tämä nosti Domratshevan superfinaalin kolmanneksi.

”Oli ilo seurata yhden viime vuosien kovimman ampumahiihtotähden, Domratshevan edesottamuksia koirahiihdossa. Kertoessani hänelle millaisella koiralla hän pääsee hiihtämään, niin hän oli erittäin otettu. Remu on voittanut urallaan neljä maailmanmestaruutta ja vaikka ikää on mittarissa jo yli 8 vuotta, niin hän on edelleen hyvässä kunnossa.”

Remun nopeus ei ole enää ihan nuorempien tasolla, mutta voitontahto on ennallaan.

Darja Domratsheva ja Remu

”Ennen prologia Domratsheva oli silminnähden jännittynyt ja hän kysyi miten hänen tulisi hiihtää. Harvemmin noin taitava suksen liu’uttaja kysyy neuvoa minulta. Hiihto ja yhteistyö koiran kanssa sujui erinomaisesti ja maalissa hän oli haltioissaan lajista. Hän ihaili erityisesti koiran voimaa ja työskentelytahtoa. Tällainen vetoapu olisi ollut kuulemma tarpeen välillä maailmancupissakin. Finaalikin sujui kaksikolta upeasti ja innostus lajia kohtaan vain kasvoi”

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.