SPKL koirahiihdon SM-kilpailut Kallinkangas

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Keminmaan Kallinkangaalla kilpailtiin  3. – 4.3.2018 Palveluskoiraliiton Suomenmestaruuksissa koirahiihdossa. Vesku ja Batman voittivat miesten A-sarjan 10km matkan. Italian reissu tuntui kyllä vielä molemmien menossa.

Kati ei halunnut rasittaa Speedyn jalkaa joten kisat jäivät heiltä väliin.

Vesku ja Batman lähdösuoralla. Kuva Mari Moisala

Kuva Mika Mononen

A-koira miesten palkintopalli, Suomenmestari Vesku ja Batman. Kuva Mari Moisala

Iltapäivällä järjestettiin epävirallinen lastenluokka johon Iina osallistui Speedyn kanssa. Speedyn vetointo oli kevyelle hiihtäjälle vähän liikaan jyrkässä kaaressa mutta pystyssä kuitenkin pysyttiin.

Iina ja Speedy lastensarjassa. Kuva Mari Moisala

Sunnuntainta kilpailtiin viestimestaruuksista. Vesku ja Batman hiihti Rovaniemen palveluskoiran 1 joukkueessa ankkurina. Joukkueen aloittajana toimi Maija Nivala & Sokka ja toisen osuuden hiihti Jorma Sääskilahti & Kössin kanssa. Tämä joukkue siirtyi kisassa kärkeen toisessa vaihdossa ja sen jälkeen Veskun tehtävä olikin pitää taka-ajana toiminut KVKS 1 joukkueen ankkuri Maria Viitahalme & Rova selän takana. Tämä onnistui ja joukkue juhli mestaruutta.

Kati hiihti lainakoira Riian kanssa Rovaniemen palvelukoirakerhon 2 joukkueen aloittajana. Riia juoksi innolla ja hiihtäjän suksi luisti hyvin, joten vaihtoon he tulivat ensimmäisenä 4 joukkueen ryppäässä. 2 osuuden tässä joukkueessa hiihti Marika Tiiperi & Luke ja ankkurina toimi Markku Haliseva Ingan kanssa. He jäivät viiidenneksi loppukiri taistelussa vain 1,3 sekuntia pronssista.

A-koira viestijoukkueiden lähtö sunnuntaina. Kuva Mika Mononen

Kati ja lainakoira Riia tulossa vaihtoon ensimmäiseltä osuudelta kärjessä. Kuva Mika Mononen

Vesku ja Batman kärjessä loppusuora taistelussa. Kuva Mika Mononen

Viestikisan jälkeen palkintojen jakoa odotellessa kerkesimme treenata myös tulevaisuuden kisakoirat Supermanin ja Robinin. Hienosti meni molemmilta kisavitonen vaikka aikaisemmin emme olleet 5 kilometriä vetäneetkään.

Tähän on hyvä päättää tämä kisakausi ja alkaa keskittymään muihin asioihin. Batman ja Speedy pääsevät treenistä kesälomalle ja saavat juosta ilman sen kummenpia treenisuunnitelmia. Junioreille meidän sen sijaan on tehtävä vähän treenisuunnitelmaa jotta saamme tänä keväänä opeteltua ohittamista sekä toiselle kierrokselle lähtöä. Ensi syksynä olisi sitten tarkoitus päästä niillä kisamaan kun 18 kk ikäkin saavutetaan.

Superman pääsi Veskun kanssa tekemään vetotreenit kisan jälkeen Kallin ladulla. Kuva Mari Moisala

Ja Robin Katin kanssa. Kuva Mari Moisala

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.