Treenausta kohti kauden päätavoitetta

5 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Itsenäisyyspäivän aikaan käytiin treenileirillä Oloksen maisemissa. Pari kovaa pakkaspäivääkään ei estänyt meitä tekemästä lähes kaikkia suunniteltuja treenejä. Vain kahden koiran vauhdikas juoksutus jouduttiin jättää tekemättä. Me itse hiihdettiin päivisin palauttava perinteisen lenkki ja illalla väen vähennettyä ladulta lähdettiin tekemään koirille vedot hiihtäen. Saatiin tehtyä pulkkatreeniä, yhdistettyä sekä pitkää yhtenäistä vetoa. Batmankin pääsi ensimmäistä kertaa kokeilleen pulkan vetoa. Kyllähän se perässä tuleva juttu kovasti alkuun kummastutti mutta jo toisessa treenissä meno oli jo kuin vanhalla tekijällä.

Täällä Rovaniemellä on tälle syksylle pystynyt kohtuu hyvin treenaamaan, vaikkakin vielä emme koirien kanssa ladulla ole vetoja tehnyt. Vetoja jatkettiin sulamaan kisakauden jälkeen Kickbikellä. Pieni lumikerros ei menoa haitannut vaan ulkoilureittien vähäisen käytön vuoksi uskalsimme sellaisillekin suosituille latupohjille joille emme muuten menisi. Näin saatiin vaihtelu treenimaastoihin.   Kun lumen määrä lisääntyi vaihdettiin alle Kicspark. Vetojen lisäksi koirien irtijuoksutusta on päästy tekemään metsässä kävelen tai nyt pertsaa hiihtäen. Ounasvaaran ensilumenlatu on tarjonnut mahtavat puitteet oman hiihdon treenaamiselle. Varsinkin Veskulle hiihtotunteja on kertynyt paljon. Kesälomalla olo ja mummin lastenhoito apu on mahdollistanut treenauksen myös päivisin.

Haliburtonin MM-kisoihin lähtöön on enään viisi ja puoli viikkoa. Nyt viikonloppuna on tarkoitus saada koirille ja itselle kisanomaista treeniä kun lähdetään Kiirunaan Vildmarksdraget kisaan. Yleensä naapurimaan kisoissa mennään aina miesten sarjoissa 15 km matkaa ja naiset 10km. Nyt tarjolla on 7.5km pulkka ja koirahiihto kisat.  Tänä vuonna me olisimme kisanneet mielellään kyllä jo pitempääkin matkaa tässä vaiheessa kautta.

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.