Ursak 24 tunnin seikkailukisa


Lähdettiin kilpailuun Haatajan Jonin kanssa perinteisesti päätukijamme nimeä kantavalla palju.eu joukkueella. Aikaisempien vuosien kisat on osoittanut että meidän vauhti riittää hyvin taisteluun podium paikoista ja sinne lähdettiin tälläkin kertaa pyrkimään.

WP_20160610_016[1]

Itse kisa alkoi prologilla, jossa piti hakea kuusi rastia oman mielen mukaan. Vaikeusastetta lisäsi kartta, johon oli piirretty vain osa maastosta. Onnistuttiin rastivalinnoissa hyvin ja päästiin 36km  rullaluisteluosuudelle muutaman minuutin karkumatkalla. Mentiin aika perusvauhtia eikä lähdetty kisan alussa ihan täydellä vauhdilla liikkeelle. Luistelun puolessa välissä oli suunnistusosuus, jossa vesitornin alle merkitty rasti olikin vähän sen vieressä eikä löydetty sitä heti. Menetettiin siinä etumatka muihin. Päästiin kuitenkin takasin keulaan luistelussa ennen kolmen minuutin virhettä kun käännyttiin väärälle tielle. Onneksi muutkin teki luistelussa pieniä virheitä ja huoltoalueelle tultiin lähes yhdessä Haltin ja Free Adventuren kanssa.

Ursak_valmistelut-11

Prologin kartta

Seuraavana vuorossa 18km uimapatja / juoksuosuus. Halti valitsi osuudelle märkäpuvut kun muut meni uimapatjojen kanssa. Halti repi eroa meihin juostessa kun uidessa saatiin sitten niitä kiinni. Osuuden loppupuolella tehtiin muutama huonompi reitinvalinta ja jäätiin lopulta 15 minuuttia Haltista ja Free Adventurekin pääsi takasin meidän kantaan.

Ursak_Extreme-4Ursak_Extreme-1

Ursak_Extreme-6

Uimapatjailua

Vuorossa oli 40km pyöräilyä ennen Outokummun questia. Mulla alkoi jalat olla aika tyhjät jo 6 tunnin kisaamisen jälkeen ja Joni joutui jo pyöräosuuden lopussa hoitaan vetovastuun minun seuratessa imussa perässä. Tässä vaiheessa alkoi jo henkinen taistelu kun kisaa oli melkein 20 tuntia jäljellä ja pyöräilykin alkoi painaa jaloissa vaikka sen pitäis olla mulle kohtuu vahva laji. Outokummun questillä kuljettiin luolissa ja kiivettiin Keretin kaivostorniin 45 metriin rappusia pitkin. Hienoja paikkoja pääsi taas näkemään vaikka siinä kiireessä ei paljoa ehtinytkään fiilistelemään nähtävyyksiä.

Outokummusta jatkettiin pyörällä 35km kohti melontaosuutta. Melontaan valittiin varmaan porukan hitain purkki ja vaikka osuus sujuikin hyvin niin ero eteenpäin kasvoi ja takana tulevat lähestyi meitä. Melonnassa meinasi jalat taas vähän krampata, mutta suola auttoi jälleen ja matka jatkui. Melonnan jälkeen oli vaatteet märkänä ja kova tuuli rannassa oli todella kylmä yhdistelmä. Jalat pelas kuitenkin pyöräilyssä taas paremmin ja onneksi seuraavalle suunnistus questille ei ollut kovinkaan montaa jäätävän kylmää kilometriä. Quest oli jälleen suunnistus, joka mentiin taas kohtuu hyvin ilman isompia virheitä. Ja loput pyöräilyt vielä 25km osuudesta vaihtoalueelle meni perusvauhdilla ja väsyneillä jaloilla.

Vaihtoalueella saatiin sitten iloisia uutisia kun järjestäjä tuli kertomaan että meille tulee sakkokierros kun oltiin poljettu Kuopion tietä, jota ei olisi saanut sääntöjen mukaan mennä. Karttoja kisassa oli useita ja kaikista niistä ei pystynyt sanomaan mikä on Kuopion tie kun sitä ei ollut karttoihin merkitty kielletyksi. No tietysti se oli oma moka ja juostiin 4 km mittainen sakkolenkki. Ilman tätä oltais päästy 15km juoksusuunnistukseen reilun puolen tunnin erolla seuraaviin, mutta nyt päästiin yhtä aikaa. Tämä sakko söi kovasti jalkoja ja pääkoppaa aamuyöstä kolmen aikaan. Jäätiinkin suunnistuksessa Kanderstegin ja Free Adventuren kyydistä ja itse olin ihan valmis jättään kisan jo kesken. Jalka paino ja osuus meni ihan kävelyksi. Syvien suppien alamäet sattui polviin sekä reisiin ja ylämäissä reidet meinas krampata. Juostakaan ei jaksanu.

Ursak_prologi-32

Vaihtoalueelle tullessa kuultiin että viimeinen melonta oli peruttu ja edessä oli vain 58km pyöräosuus. Tämä tultiin perusvauhdilla ja itellä suurin ongelma oli pysyä hereillä osuuden ajan. Jonillakin alkoi lopussa matkanteko painaa ja kun ei ollut varsinaista kisaa ketään vastaan niin pieniä suunnistusvirheitä tuli useampia loppuun.

Ursak_Extreme-183

Ursak_Extreme-195

Maaliin kuitenkin päästiin ja sijoitus oli neljäs. Matkaa taivallettiin 280,5km ja aikaa meni 25 tuntia 35 minuuttia. Oma suoritus oli huono ja fiiliskään ei ollut sellainen kuin tällaisessa kisassa kuuluisi olla. Joni jaksoi hyvin koko kisan ja olis menny kovempaakin jos olisin jaksanu mukana. Suunnistus meni hyvin ja vaihdot oli nopeita eli se missä pitää parantaa on matkavauhdin ylläpitäminen ja jos päästäis edes joskus 24 tunnin kisa ilman sakkoja.  Eli kuntoa ja huolellisuutta lisää. Itsellä pitkät peruskestävyyslenkit jää liian vähälle talven aikana ja alkukesästäkään ei ole malttanut mennä riittävän hiljaa ja pitkään. Nämä näkyy sitten suorituksessa. Kuitenkin taas oltiin mukana kärkikahinoissa pitkään ja heinäkuun alussa sitten seuraavan kerran kokeillaan vauhtia 12 tunnin Kärkkäinen challenge kisassa.

Next Section

Ursak 24 tunnin seikkailukisa

4 vuotta ago  •  By  •  0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.